foto_groep_1of_2.jpg

Uw kind wordt vier jaar

Wij maken de overstap naar het basisonderwijs zo klein mogelijk voor uw kind. Dit doen we door ruim van te voren kennis met elkaar te maken en uw kind al te laten wennen op onze school. Natuurlijk heeft uw kind in de eerste periode op onze school onze speciale aandacht. Wij willen dat uw kind en u, als ouders of verzorgers, zich bij ons thuis voelen zodat we deze ontdekkingstocht samen maken.

Het aftellen is begonnen

Zo’n acht weken voordat uw kind bij ons naar school komt, nodigen wij u, als ouders met uw kind, uit om nader kennis te maken. Tijdens dit intakegesprek maakt u kennis met de toekomstige leerkracht van uw kind, bespreken we de ontwikkeling van uw kind en komen eventuele bijzonderheden aan bod. Alle informatie wordt natuurlijk geheel vertrouwelijk door ons behandeld, zoals dat ook door de wet is voorgeschreven. In dit gesprek plannen we eveneens de kennismakingsochtenden om uw kind te laten wennen in de klas. Gedurende de eerste kennismakingsochtend neemt u samen met uw kind deel aan het klassikale programma. Tijdens de tweede kennismakingsochtend gaat uw kind zelfstandig in de klas aan de slag. Twee weken voordat uw kind in groep 1 instroomt, bellen wij u persoonlijk op en ontvangt uw kind een persoonlijke uitnodiging.

Zit uw kind bij kinderopvang NulVier?

Dan neemt uw kind al een half jaar van te voren regelmatig deel in groep 1. Dat heeft als voordeel dat hij al geheel vertrouwd is met de leerkracht, de kinderen en het onderwijs. Uiteraard verkleint dat de overstap naar het basisonderwijs.

 

En dan is het zover!

Uw kind gaat voor de eerste keer daadwerkelijk naar de basisschool. Spannend, voor u en uw kind!

 

De eerste dag houden we uiteraard nauw contact. We bellen u, als u dat wenst, ter geruststelling persoonlijk tussen de middag om te vertellen hoe het ’s ochtends is gegaan. Ook als we merken dat het enigszins stroef verloopt, zullen we niet aarzelen contact met u op te nemen. Onze ervaring is dat zodra ouders uit het zicht, de aandacht van het kind volledig naar de groep gaat en gewoon mee wilt doen in de klas.